Restoran Široka staza

Adresa: Dunavska bb, Zemun, Beograd

Telefon: 011/210-7972

Riblji restoran “Široka staza“ postoji više od četrdeset godina. Za to vreme promenio je mnogo vlasnika, a od 1999. do danas vodi ga Goran Blagojević koji se ugostiteljstvom bavi više od 2 decenije. Preuredio je lokal, izgradio kuhinju i unutrašnje toalete. U julu 2013. godine izbio je požar u kuhinji i veliki deo celog lokala je oštećen, pa je sve ponovo renovirano.

Restoran se nalazi u Zemunu na samoj obali Dunava, ušuškan u zelenilu. Adresa je Dunavska bb, 11080 Zemun.

Skrenete iz ulice Cara Dušana u Dunavsku, predjete Pregravicu i idete asfaltiranom uličicom u šumarku do stepenica sa desne strane i spuštate se u vašu oazu mira.

Pogled na Dunav sa terase restoran je priča za sebe i svaki put novi doživljaj.Ovo je carstvo ukusne rečne ribe sa roštilja,dobrog vina,muzike i lepog raspoloženja.

Zimske večeri u prijatnoj i toploj atmosferi uz muziku i pucketanje vatre u kaminu su lek za dušu.

Cene su veoma pristupačne: porcija(400g) specijaliteta kuhinje-smudja na roštilju iznosi 760 dinara. Ista cena je za kečigu i soma, dok je šaran 720 dinara. Uz ribu se služi kuvani krompir i blitva. Restoran je poznat i po svojoj ribljoj čorbi čija cena iznosi 220 din. U toku zimskog perioda služi se i dimljeni šaran i pastrmka koje lično gazda dimi.

Salate su sezonske,leti se služe paradjaz,krompir salata ,šopska...,a zimi slatka i ljuta pečena paprika i domaći kiseli kupus.

Od pića najčešće se služi domaće vino iz Iriga i domaće rakije, kruška, loza, šljiva, kajsija, dunja i medovača.

Kompletan cenovnik Široke staze možete pogledati OVDE!

InfoRS portal

Copyright © 2012, InfoRS portal
Uslovi korišćenja

Potrebno je da popunite sva polja.