Dental centar Luka Orto

Adresa: Bežanijska 38, Zemun, Beograd

Telefon: 011/261-0201, 060/550-0063

E-mail: dentalcentarlukaorto@gmail.com

Sajt: www.snimanjezuba.com

Dental centar Luka Orto

SNIMANJE ZUBA - DIGITALNI ORTOPAN i TELERENDGEN ostala snimanja u stomatologiji (cefalometrija, tomografija vilice, TM zglob, paranazalne šupljine (sinusi) itd.)
BEZ ZAKAZIVANJA, na najsavremenijim aparatima, u prijatnom ambijentu u strogom centru Zemuna radnim danima od 8:00 do 20:00 sati, subotom od 9:00 do 16:00 sati.

Dental centar Luka Orto, rendgen dijagnostički centar, nalazi se u najužem centru Zemuna. Dental centar Luka Orto je postao poznat po tome što se u njemu obavlja snimanje zuba, jer mu osnovnu delatnost čine, pored snimanja zuba, sva snimanja u stomatologiji - dentalni radiogram (ciljani snimak jednog ili više zuba), digitalni ortopan (ortopantomogram), telerendgen (profilni teleradiogram), skanogram, TM zglobovi (temporomandibularni zglob u više projekcija) kao i uporedni snimak istih, tomografiju vilica po regijama, bez koje je danas implantologija nezamisliva, a kako je u pitanju snimanje po slojevima, vrlo je korisna i u mnogim drugim slučajevima koji zahtevaju precizno pozicioniranje.

Kada kažemo - snimanje zuba - upotrebljavamo zapravo jedan širok pojam , koji se može odnositi na bilo koje snimanje u stomatologiji - pojedinačni snimak zuba, ortopan, telerendgen, skanogram, TM zglob, tomografiju. Za stomatologe i snimak sinusa u nekim slučajevima može biti značajan dijagnostički metod, te se Dental centar Luka Orto bavi i snimanjem sinusa (paranazalnih šupljina), ali i snimanjem šake sa ručnim zglobom. Pored RTG snimka šake i ručnog zgloba, možemo napraviti i snimak lakta, snimak ramena, snimak vratne kičme, kraniogram (snimak lobanje) u svim projekcijama, nosne kosti, kosti lica... snimak petne kosti, stopala itd., tako da možemo reći da Dental centar Luka Orto pored svih snimanja u stomatologiji, vrši rendgenska snimanja značajna i za ORL (sva snimanja koja se praktikuju u dijagnostici otorinolaringoloških patologija), kao i u dijagnostici koja zadire u reumatologiju i ortopediju.

U samom centru Zemuna, u prijatnom ambijentu, uz visokoprofesionalnu uslugu, za najkraće moguće vreme, na aparatima poslednje generacija sa bitno smanjenim zračenjem, moguće je obaviti snimanje zuba, digitalni ortopan, profilni telerendgen, snimak sinusa, snimak nosnih kostiju, kosti lica, šake sa ručnim zglobom, vratne (cervikalne) kičme, kraniogram, petu, lakat...

Digitalni ortopan, panoramski snimak vilice sa svim zubima, jedno je od najčešćih snimanja koje stomatolozi koriste u dijagnostičke svrhe, a koje se ranijih decenija izbegavalo zbog visokog zračenja koje je na tadašnjem tehnološkom nivou trebalo emitovati radi dobijanja panoramskog snimka. Zahvaljujući razvoju aparata sasvim drugačije konstrukcije i načina snimanja, danas su doze zračenja koje pacijent primi za takvo snimanje minorne, tako da je korišćenje ove dijagnostičke metode zbog njenih prednosti veoma zastupljeno. Ovo se ne odnosi samo na digitalni ortopan, već i na profilni telerendgen, snimak sinusa i sva ostala snimanja koja obavljamo u našem rendgen kabinetu - šaka sa ručnim zglobom, vratna kičma, i ostalo. Vredi istaći da postoji i poseban program snimanja sa redukovanim - još nižim - zračnim poljem za decu,gde deca za ortopan i telerendgen (i sva ostala snimanja), dobiju još niže doze zračenja,na inače redukovane zahvaljujući aparatima nove generacije. To je od posebnog značaja, jer digitalni ortopan i profilni telerendgen snimci, stomatolozima omogućavaju da korekcija zuba u dece i određivanje adekvatnih proteza bude u potpunosti uspešna, a da bez ograničenja mogu pri tome koristiti rendgen dijagnostičke metode.

CENOVNIK
Ortopan digitalni 900din
Telerendgen digitalni 900din
Skanogram po regiji 900din
Kraniogram 900din
Snimak sinusa* 900din
T.M. zglobovi 900din
Snimak šake (ručni zglob)* 900din
Dentalni snimak (intraoralni 3x4cm) 300din
Dentalni snimak (digitalni na cd-romu) 350din
Temografija vilice (po regiji)* 1.300din
Opis filma samo za usluge sa * 500din
Slanje na email 100din
Kopija snimka 400din
Hitan snimak (van radnog vremena) +100% din


Zemun,centar Zemuna, Dental centar Luka Orto, bez zakazivanja, gužvi i čekanja, rendgen dijagnostika, snimanje zuba, digitalni ortopan, dentalni radiogram, ortopan, ortopantomogram, sinusi, snimanje sinusa, snimak šake, ručni zglob, tomografija vilice, tomografija, telerendgen, profilini telerendgen, cefalometrija, temporomandibularni zglobovi, vilični zglobovi, snimak nosa, kosti lica, snimanje zigomatične kosti, kraniogram, teleradiogram
InfoRS portal

Copyright © 2012, InfoRS portal
Uslovi korišćenja

Potrebno je da popunite sva polja.