Plesna škola Red Star

Adresa: Stadion Crvena Zvezda, Ljutice Bogdana 1a, Beograd

Telefon: 011/241-2256, 063/37-7373

Sajt: www.redstar.rs

Poštovani prijatelji plesa,

Pozdravljam Vas u ime plesne škole "Red Star". Takođe želim da Vas upoznam o značaju plesa,koji je zaista veliki.

Ples svojom dinamikom ispunjava i ne ostavlja ravnodušnim ni jednog posmatrača, samim tim masovno okuplja i privlači ljude bez obzira na društvenu pripadnost i pol. Takođe utiče na mentalni i fizički razvoj čoveka.

Ples razvija sluh i smisao za ritam i muziku,uči estetski oblikovanom i skladnom kretanju,uzdiže njegovu opštu kulturu na viši nivo.

Naši plesači godinama osvajaju medalje na državnim prvenstvima što je i doprinelo povećanju broja mladih ljudi koji se bave našim sportom. Ples zahteva velika odricanja,puno sati napornih treninga. Veoma sam ponosna što su naši članovi ne samo uspešni sportisti već i izuzetni đaci i studenti. Uz odličan stručni rad članovi naše škole postaju vrhunski plesači. Oslobađaju se svih negativnih spoljnih uticaja,druže se međusobno,žive zdrav život,postaju dobri i korisni ljudi,rade ono šta vole i nikada ne odustaju.

Svim polaznicima i starim članovima želim da pronađu sebe,da ostvare odlične rezultate i da se što bolje plasiraju na evropskoj i svetskoj rang listi.

Važni životni ciljevi zahtevaju strpljenje!

Godine 1995. osnovana je plesna grupa "Red Star Cheerleaders", prva zvanična grupa u tadašnjoj Jugoslaviji koja je igrala za košarkaški klub "Crvena Zvezda" (četiri godine). Grupu je sačinjavalo sedam devojaka i svaka je nosila na plesnom kostimu po jedno slovo imena grupe i sportskog društva REDSTAR.

Skupština plesne škole "Red Star" ličnim izjašnjavanjem na sednici održanoj 12.07.1999. godine donela je Statut i iste godine dobila rešenje za rad od Ministarstva za sport i omladinu. Zvaničnom registracijom omogućen nam je ulazak u Jugoslovensku Asocijaciju Plesnih Organizacija ( JAPO ) i time obezbeđeno učešće na plesnim takmičenjima u državnim,evropskim i svetskim okvirima.

Plesna škola poseduje jaku infrastrukturu i dobru organizaciju u svim vitalnim segmentima pod rukovodstvom Dragane Ilić.

Naš najgledaniji nastup bio je na otvaranju koncerta Zdravka Čolića 2001.godine na stadionu "Crvena Zvezda" sa oko 100 000 prisutnih gledalaca i finale Evropskog Prvenstva u košarci 2005.u spotrkoj hali "Beogradska Arena". Sve naše nastupe propratile su kako nacionalne tako i internacionalne televizije i stampa.
InfoRS portal

Copyright © 2012, InfoRS portal
Uslovi korišćenja

Potrebno je da popunite sva polja.