Jazz Club Das Boot

Adresa: Kapetan Mišina 6a, Stari Grad,

Telefon: 060/506-0904

Pratite nas na Facebook-u
Das Boot – jazz & house

Tamo gde je jednom bila kotlovnica, u zgradi Prvog dunavskog parobrodarskog društva nastaje nova scena, otvorena za jazz alii i za svaku vrstu muzickog izraza, improvizaciju i eksperiment.

Polazeći od muzičke improvizacije kao važnog segmenta savremenog umetničkog izraza, klub Das Boot trasira svoj kurs ka džezu, pravcu u kome "komponovanje u trenutku" zauzima najznačajnije mesto.
Na ovom putovanju pridružiće nam se muzičari koji stvaraju u različitim stilskim okvirima: Od Swinga, Gypsy Jazz-a, preko Bee Bop-a do Fusion-a. Paluba našeg broda ostaje širom otvorena za umetnike koji koriste različite dijalekte ovog muzičkog jezika nastalih na crossoveru sa drugim stilovima, kao i za širok dijapazon derivata koji izlaze van zadatih tradicionalnih stilskih okvira.

Program kluba “Das Boot” nastaje u saradnji sa istaknutim violinistom Filipom Krumesom, muzičarem poznatim ne samo domaćoj publici, trenutno aktivnim u nekoliko različitih sastava: Serbian jazz Bre!, Hot club of Belgrade, Shira U’tfila i umetničkim direktorom World Music festivala “Ethno.com”.

Sve u najboljem duhu onog kabaretskog Berlina dvadesetih, Džozefine Bejker ili današnjeg Berghajma. A kako se Parobrod nalazi iznad kluba, logična je bila i posveta čuvenom filmu iz 1981. i još čuvenijoj muzici nemačkog džezera Klausa Doldingera, kao i svim dosadašnjim pokušajima nezavisne beogradske klupske muzičke i alternativne umetničke scene da dobije svoj autonomni kreativni prostor.
InfoRS portal

Copyright © 2012, InfoRS portal
Uslovi korišćenja

Potrebno je da popunite sva polja.