Kafana Dačo

Adresa: Patrisa Lumumbe 49, Palilula, Beograd

Telefon: 011/278-1009, 011/278-2422

Sajt: www.kafanadaco.com

Ne možete reći da idete u restoran jer je DAČO kafana, sa svim ponudama koje su u našoj tradiciji u kafani - opušteno mesto za sve razgovore, emocije, sa hranom koja će u vama izazvati uživanje koje osećate samo u kući bake ili na selu.
Kajmak, sir, pršuta, proja, uštipci, jagnjetina u mleku, svadbarski kupus, prebranac, pileći paketići, ukusi su koji se pamte. Vojvodin koh, šnenokle, krempite i baklave zasladiće obrok, a veliki izbor domaćih vina i domaće rakije učiniće vaše opuštanje kompletnim.
Poseban doživljaj je dvorište, bašta kafane, muzej sela, najmanja galerija u gradu “Salaš”, a kokoška i petao učestvuju u ambijentu seoskog dvorišta.
Iz robne kuće Ljubina možete poneti za uspomenu iz velikog izbora predmeta starih zanata, torbicu, klepetušu, ćup, ćilim ili licidar - kao autentičan poklon.

Kada je 1838. godine naša bela pčela Damljan Broćić sazidao jednu od prvih kuća u Guči, sigurno je posejao seme najkvalitetnijeg ugostiteljstva.
Kafana je preživela i u ratu i u miru. Evo je danas, žuta i lepa kao uzor kako treba ljude gostiti u vreme Sabora dragačevskih trubača, kao i svakog drugog običnog dana.
Deda Damjanovu diplomu pokazujemo na zidu kafane i u znak poštovanja kafana je nazvana DAČO.
Dobra energija cele porodice okupljena oko želje očuvanja tradicije čini kafanu u Guči mestom dobrih želja i potvrde života.
Puno zanimljivih predmeta starih zanata smo doneli iz udaljenih mesta Srbije, a rukom su ih stvarali oni koji su na najbolji način prihvatili tradiciju, baš kao u vreme naše bake Ljubine.
Zemljane lonce oblikovao je na točku Milivoje, klepetuše je klepao Nikolić, liciderska srca je ukrašavao Gavrilo, drvene buklije obrađivao je Radivoje.
Tkanice, ćilime, torbice možete podariti kao predmete izuzetne lepote. Šarena ogrlica od pasulja postala je znak raspoznavanja na mnogim mestima na svetu.
Originalno upakovanim poklonom možete odmah obradovati nekog koga volite.

Posle napornog dana i dugog puta, pravo utočište pronađite u nasšim udobnim sobama: dvokrevetne, trokrevetne ili četvorokrevetne.

Kafana Dačo, Patrisa Lumumbe 49, Palilula
Radno vreme 12-24, ponedeljkom ne radimo
InfoRS portal

Copyright © 2012, InfoRS portal
Uslovi korišćenja

Potrebno je da popunite sva polja.