The Big Hostel

Adresa: Jevrejska 24/1, Vračar, Beograd

Telefon: 011/2920-779, 011/2920-240,

E-mail: info@thebighostel.com

Sajt: www.thebighostel.com

Pratite nas na Facebook-u
Dobrodošli u The Big hostel, mesto gde ćete se osećati kao kod kuće. The Big hostel je pre svega nov i izuzetno komforan objekat, potpuno multifunkcionalan i namenjen je mladim i urbanim ljudima, sportistima, poslovnim ljudima i njihovim klijentima kao i svima ostalima koji dolaze da posete Beograd i Srbiju, a žele vrhunski smeštaj po veoma pristupačnim cenama.
Mi smo nešto što potpuno menja izgled i sam doživljaj hostelinga u Srbiji i regionu. Posetite nas, doživite nezaboravno iskustvo u našem hostelu i prenesite utiske vašim prijateljima. Sigurni smo da ćete se ponovo vratiti jer The Big hostel je vaš najbolji prijatelj u inostranstvu.


Sobe i usluge

Raspolažemo sa 18 soba i 86 kreveta. Imamo 2 sobe sa 2 kreveta, 10 soba sa 4 kreveta, 4 sobe sa 6 kreveta, 1 sobu sa 8 kreveta i 1 sobu sa 10 kreveta.

Pored navedenih soba nudimo:
- i prostor za održavanje seminara, predavanja ili radionica, kapaciteta za 70 učesnika, sa svom neophodnom opremom.
- prostor za zabavu koji sadrži sto za stoni tenis, sto za stoni fudbal i pikado.
- usluge bara
- Takođe, imamo kompletno opremljenu kuhinju sa trpezarijom i veliki dnevni boravak sa multimedijalnim sadržajem.
- Hostel i sve prostorije u njemu su umrežene i u svakoj od njih je dostupan wireless internet signal, koji je besplatan.

Takođe imamo i uslužne računare za goste koji nemaju svoj računar.
- usluge doručka, ručka ili večere.
- usluge vešeraja.

Pozicija u odnosu na grad i mesta u blizini

Beograd je smešten na ušću Save u Dunav, jedan je od najstarijih gradova u Evropi, i pored Atine najveća urbana celina na Balkanu. Najstariji arheološki nalazi sa njegovog područja sežu u peti milenijum pre nove ere. Pripadnici keltskih plemena su osnovali Singidunum u 3. veku pre nove ere, dok prvo pominjanje Beograda datira iz 878. godine. Tokom svoje burne istorije, Beograd je osvajalo 40 armija, a 38 puta je podizan iz pepela.

Beograd je glavni grad Srbije, sa oko 1,6 miliona stanovnika. Ima i prvorazredni saobraćajni značaj, kao značajno drumsko i železničko čvoriste, a takođe i međunarodno rečno i vazdušno pristanište i telekomunikacijski centar. Beograd je raskrsnica puteva Istočne i Zapadne Evrope koji moravsko - vardarskom i nišavsko - maričkom dolinom vode na obale Egejskog mora, u malu Aziju i na Bliski istok. Beograd leži na Dunavu, plovnom putu, koji povezuje zapadnoevropske i srednjoevropske zemlje sa zemljama jugoistočne i istočne Evrope. Izgradnjom veštačkog jezera i elektrane Đerdap, Beograd je postao rečno - morsko pristanište. U njegovu luku dolaze brodovi iz Crnog mora, a puštanjem u saobraćaj kanala Rajna - Majna - Dunav, našao se u središtu najznačajnijeg plovnog puta u Evropi: Severno more - Atlantik - Crno more.

Prostire se na 3.6% teritorije Srbije, a u njemu zivi 15,8% stanovništva Srbije i radi 31,2% svih zaposlenih u Srbiji. U Knez Mihailovoj ulici obeležene su koordinate Beograda: 44049'14" severne geografske širine, 20027'44" istočne geografske dužine, nadmorska visina 116,75m.
Od Kalemegdana, Knez Mihailovom ulicom preko Terazija do Slavije, vodi glavna gradska arterija.

Dorćol je deo Beograda koji pripada opštini Stari Grad. Iako nema sasvim određene granice, smatra se da Dorćol obuhvata severni deo i donji grad Kalemegdana, kao i potez između ulice kneza Mihaila i reke Dunav. U vreme vladavine turske vlasti, Dorćol je bio poznat kao trgovačko područje, i mesto stanovanja trgovaca različitih nacionalnosti. I posle povratka Beograda pod srpsku vlast, višenacionalni karakter Dorćola je dugo opstajao. Posebno je bilo dosta Jevreja, pa stoga i Jevrejska ulica danas nosi taj naziv.

Znatan deo prostora Dorćola obiluje starim zgradama, dok se deo bliži obali Dunava popunjava novim modernisanim objektima i privrednim sadržajem i predstavlja elitnu zonu grada.
Dorćolska obala Dunava danas je uređena, sa dugačkom biciklističkom stazom, šetalištem i splavovima. Na obali je i veliki sportski centar "Milan Gale Muškatirović", a u izgradnji je i velika marina.

POZICIJA U ODNOSU NA GRAD

The Big Hostel se nalazi u centru Beograda u Jevrejskoj ulici, u delu grada koji se zove Dorćol. Udaljen je samo 1000 metara od centra grada, Knez Mihajlove i Trga republike, glavnog trga u gradu i najveće šoping zone u Beogradu. Takođe, The Big Hostel se nalazi na udaljenosti od svega 500 metara od antičke tvrđave Kalemegdan, Beogradskog Zoo vrta i Ušća reke Save u Dunav što ga čini najbolje pozicioniranim hostelom u gradu.

DOLAZAK SA AERODROMA NIKOLA TESLA

The Big Hostel se nalazi na udaljenosti od oko 15 kilometara od aerodroma Nikola Tesla. Najlakše ćete stići autobuskom linijom Gradskog saobraćajnog preduzeća 71 koja vozi do Zelenog venca i posle pešice preko Knez Mihajlove do ulice Tadeuša Košćuška pa desno nizbrdo do prve raskrsnice sa semaforima, posle čega Vam se Jevrejska ulica nalazi paralelno desno.

DOLAZAK SA AUTOBUSKE I ŽELEZNIČKE STANICE

Sa autobuske i železničke stanice (nalaze se jedna pored druge) ćete stići najlakše ukoliko uhvatite tramvaj broj 2 koji ide na Dorćol i siđete sa njega kada posle Beogradskog Zoo vrta skrene naglo desno u ulicu Cara Dušana. Jevrejska ulica je preko puta tramvajske stanice, kao prva ulica levo.

E75 I GLAVNI PUTEVI

Sa autoputa E75 ćete stići vrlo lako ukoliko koristite isključenje na Gazeli (mostarska petlja) koje vodi ka gradu odnosno Savskoj ulici. Nakon toga idite samo pravo, sa leve strane će Vam ostati železnička i autobuska stanica, te ćete u jednom momentu proći i ispod Brankovog mosta. Nastavljate pravo Karađorđevom ulicom te pored ušća Save u Dunav, zaobilazite Kalemegdansku tvrđavu i dolazite na sam ulaz ulice Cara Dušana. Jevrejska ulica je prva ulica levo posle ulaska u ulicu Cara Dušana .
InfoRS portal

Copyright © 2012, InfoRS portal
Uslovi korišćenja

Potrebno je da popunite sva polja.