Specijalisticka ordinacija Matejić M

Adresa: Ugrinovačka 202, Zemun, Beograd

Telefon: 011/316-8871, 063/431-034, 063/282-181

E-mail: office@ordinacijamatejic.co.rs

Sajt: www.ordinacijamatejic.co.rs

U jednoj od glavnih ulica u Zemunu, u Ugrinovačkoj 202, u prirodnom okruženju, smeštena je specijalistička ordinacija iz oblasti fizikalne medicine i rehabilitacije „Matejić M“(prvobitno osnovana 2008. god. kao ord. „Dr Matejić“). Ordinacija poseduje sopstveni parking i prijatan prostor opremljen svim aparatima potrebnim za kompletnu fizikalnu terapiju. U sklopu ordinacije se nalazi i kinezi sala, gde se izvode individualne i grupne vežbe sa decom i odraslima, pod stručnim nadzorom viših fizioterapeuta.
U našoj ordinaciji možete obaviti specijalistički fizijatrijski i angiološki pregled , kao i konsultativne preglede ortopeda, neurologa , reumatologa i vaskularnog hirurga.

Ordinacija poseduje za potrebe dijagnostike savremen Color Doppler ultrazvučni aparat, tako da se mogu uraditi sledeće dijagnostičke procedure: Color Doppler krvnih sudova vrata, Color Doppler arterija i vena nogu sa ABI indeksima, Color Doppler arterija i vena ruku, ultrazvuk stomaka, ultrazvuk urotrakta , ultrazvuk dojki, ultrazvuk štitne žlezde i ultrazvuk mekih tkiva.

U okviru fizikalne terapije bavimo se lečenjem:

- reumatoloških oboljenja( zapaljenske i degenerativne promene na kičmenom stubu i perifernim zglobovima-rame, lakat, koleno, kuk, peta ,...)
- ortopedskih oboljenja ( stanja nakon preloma , uganuća, upale i povrede tetiva i ligamenata,endoproteze kuka i kolena,...)
- bolnih stanja( cervicobrachialgia, lumboischialgia,Discus hernia,...)
- deformiteta i oboljenja kičmenog stuba i stopala kod dece
- neuroloških oboljenja( stanja posle infarkta mozga, paralize i pareze perifernih nerava)
- osteoporoze
- angioloških oboljenja (vena i rana venskog porekla-ulcus cruris venosum, poremećaja cirkulacije, lečenjem limfedema).

Fizikalna terapija se sprovodi individualno prilagodjena svakom pacijentu.Naime nakon obavljenog inicijalnog pregleda fizijatra pacijentu se ordinira najbolja moguća kombinacija fizikalnih agenasa koja će dovesti do najbržeg oporavka.U toku sprovodjenja terapije vrše se svakodnevni besplatni kontrolni pregledi i po potrebi menja terapija u cilju što bržeg oporavka.

Pregled i terapiju je moguće organizovati u kući pacijenta jer ordinacija poseduje savremene mobilne aparate kojima se može sprovesti svaki terapijski program.

Pacijentkinjama je takođe omogućeno sprovođenje kompletnog anticelulit programa (povećanje tonusa mišića, zatezanje i oblikovanje tela, skidanje masnih naslaga) i detoksikacioni tretmani.

U ordinaciji se takodje rade akupunktura i laseropunktura, kao i sledeće masaže: relax,terapeutska,sportska,kraljevska masaža i limfna drenaža,kao i postavljenje kinesiotaping traka.

Ukoliko je indikovano u ordinaciji se takodje može uraditi kiropraktika. Primenom tehnika,finom i preciznom palpacijom kiropraktičar utvrdjuje tenzije u tkivu, i akupresurom poboljšava prokrvljenost, što utiče na smanjenje boli, poboljšanje pokretljivosti tretiranog zgloba dovodeći zglobne površine u fiziološki položaj, a samim tim se i normalizuje funkcija nervnog sistema što dovodi do relaksacije mišića i boljeg funkcionisanje organizma.

Od aparature takodje posedujemo i Quantum Resonance Magnetic Analyzer koji funkcioniše po principu najsavremenije tehnologije bazirane na osnovama kvantne medicine. Naime koristeći magnetnu rezonancu i merenje frekvencija elektromagnetnih impulsa tela otkriva i analizira informacije o psiho-fizičkom stanju organizma tako da može da ukaže na neka oboljenja mnogo pre nego što se ona ispolje na fizičkom planu.

InfoRS portal

Copyright © 2012, InfoRS portal
Uslovi korišćenja

Potrebno je da popunite sva polja.